Groen, groener, het groenst …

De vierde toertocht van ligfietsclub Mooi Twente is 52 kilometer lang, start op zaterdag 9 juni 2018 om 10 uur vanaf Café Restaurant De Poppe en gaat door Twente en de Achterhoek.
Nog meer dan de voorgaande tochten gaat deze door het prachtige groen van Gelderland en Overijssel.
We rijden vanaf het startpunt achter zandwinning de Dommelaar langs en vervolgens parallel aan de Schipbeek in de richting van het Twentekanaal.
Vervolgens gaat het in de richting van het rustieke dorp Gelselaar, waar je het gevoel hebt dat de tijd al heel lang stil is blijven staan.
Schermafbeelding 2018-05-20 om 11.44.06.png
Hier staat natuurlijk pannenkoekenboerderij en museum Erve Brooks en werd de bekende (en inmiddels overleden) TV presentator Wim Bosboom in 1928 geboren. Wij blijven hier niet stilstaan, maar fietsen door en komen al snel daarna over de flanken van de enige Pyrinee in Nederland. Daar staat sinds kort een uitkijktoren die in dit drone-filmpje goed te bekijken is. Kort na de afdaling van de berg komen we bij ons pauze-adresje.
Daar is bij deze gelegenheid voor alle deelnemers de koffie (en thee) met appelgebak geheel gratis. Aanmelden via de site van Ligfiets.net (link) is daarom gewenst.
Na de pauze rest ons nog 20 kilometer en die gaan door Kerspel Goor, langs het Weldam, de Pothoek, langs de Borkeld weer terug naar ons vertrekpunt. De  complete route is zoals beloofd “super groen” en weer te downloaden op onze routepagina.
Welkom aan alle ligfietsers. Meld je aan en doe mee.
(Eenieder die deelneemt aan onze tochten stelt zich op de hoogte van en houdt zich aan onze voorwaarden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s