De vijfde tocht van ligfietsclub Mooi Twente

Voor 14 juli a.s. hebben we een tocht uitgezet van 56 kilometer. We vertrekken traditiegetrouw om 10 uur en ook dit keer vanaf de parkeerplaats van de Poppe aan de Holterweg 23, 7475 AT Markelo. De tocht is “Velomobiel proof”, dus gaat volledig over goede en verharde wegen met niet of nauwelijks klinkers. We mijden steden en dorpen zoveel mogelijk en rijden van Markelo in de richting Holten en gaan dan de natuur in richting Gorssel. We komen door het prachtige Kring van Dorth, Joppe en Gorssel, langs Eefde en pauzeren na ca 35 kilometer in Almen, bij Landhotel de Hoofdige boer voor een heerlijke kop Hesselink koffie en uitstekend stuk appelgebak (beide uitgebreid voorgeproefd).
65D83290-E5EF-460A-AFBE-E0CF26523DB8
(In geval van “nood” zijn er eerdere terrassen langs de route mogelijk.)
Op de terugweg gaat het door het mooie gebied langs landgoed Ehzerwold, Groot Dochteren, langs landgoed Verwolde weer in de richting van natuurgebied de Borkeld, alwaar de Poppe weer ons eindpunt is. Tegen de tijd dat we terug zijn is het terras van restaurant de Poppe geopend voor een welverdiend koel drankje. Je kunt deze tocht alvast downloaden (en alle voorgaande natuurlijk ook) van deze pagina.

2 gedachten over “De vijfde tocht van ligfietsclub Mooi Twente”

 1. Hi Tonnie,

  Er wacht ons een mooie route als ik je bericht zo lees.

  Op dit moment hebben drie mensen (incl. mijzelf) aangegeven naar Markelo te komen. Marcel Riswick en ik rijden sowieso vrijdagochtend aan. Rolf Küppers komt na (hij moet nog werken ’s morgens).

  Van Jean Schickendantz heb ik nog steeds niet duidelijk of hij meegaat of niet.

  Ik heb vandaag contact gehad met camping de Poppe in Markelo. Besloten is dat we (ook ik) daar twee nachten kamperen. Er is plaats voor ons hebben we doorgekregen en we mogen de fietsen bij de tenten plaatsen.

  Ik heb nog eenmaal een oproep op de site geplaatst dat mensen zich tot en met zondag nog kunnen aanmelden. Daarna geef ik je z.s.m. het totaal aantal deelnemers door.

  Graag tot de volgende week!

  ..

  Dan heb ik nog even een verzoek aan je. Ik heb een routeboek gemaakt voor de OBT. Zou jij eens willen kijken wat je hiervan vindt. Alle opmerkingen om e.e.a. verder te verbeteren zijn welkom. Daarna zullen we ook een Duitse en Engelse versie maken. Bedoeling is da dit route boek bij het info pakket komt te zitten dat deelnemers aan de OBT ontvangen.

  Als je effe tijd hebt, zou ik het fijn vinden om je feedback te krijgen.

  Met sportieve groet,

  Chris Trines

  P Muggenbroekerlaan 59, 6045 BA Roermond T 0475-317529 | B NL14 ASNB 0706 9299 26

  M info@grensrijder.com W http://www.grensrijder.com

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s