De heetste herfstrit ooit …

Met maar liefst 28°C op zaterdag 13 oktober, betekende dit meteen de heetste herfstrit ooit voor ligfietsclub Mooi Twente. Record na record sneuvelde de afgelopen jaren (al dan niet) door klimaatverandering. Maar dit record, hoe spectaculair ook, mag je nauwelijks een record noemen, want het was pas onze tweede herfstrit ooit. Maar toch, zo heet zal het toch voorlopig niet meer worden tijdens onze maandelijkse ritten. Tenzij …

Met Paul (Mooi Geel bij Mooi Twente), Bert, Marc, Gerwin, Evert-Jan, Ben, Johan, Pascal en Tonnie ging ’t na de koffie vanaf hotel de Zwaan in Delden op weg naar de kastelen rondom Diepenheim.  Om onszelf te sparen, het gaat bij Mooi Twente immers om de gezelligheid en de mooie tocht, bleef het tempo vandaag aan de lage kant. Dat lag niet aan het prachtige materieel dat eenieder bij zich had.

IMG_2245.jpg
het prachtige materieel

Gelukkig hebben we de potentiële deelnemer met deze prehistorische ligger ter nauwer nood en op het laatste moment kunnen overtuigen dat het beter was met deze hitte niet aan te sluiten.

cae1ec43-c6d7-455f-8bca-c131b709a29f.jpg
met dank aan Hans Mollema

Ondanks de of misschien wel dankzij de gezellige babbel en de hoognodige stops onderweg, waren we snel bij ons rustpunt in Diepenheim, alwaar het appelgebak ruim bemeten en zeer smakelijk bleek te zijn.

IMG_2242.jpg
… het appelgebak ruim bemeten en zeer smakelijk bleek te zijn.

 

IMG_2244.jpg

 

e9c8fbd5-ef10-4064-af3e-5040c2facbe9.jpg
Onderweg tussen Bentelo en Twentekanaal.
66ba832c-a35c-41ee-90f6-bc209efa1430.jpg
…bij kasteel het Nijenhuis.
7d8b338e-2c22-4bde-a5ba-3f5293295d84.jpg
… bij kasteel het Weldam.

Na nog een afzakkertje bij ons start- en eindpunt zat de tocht er voor iedereen weer op. De volgende Mooi Twente toertocht staat gepland op zaterdag 10 november a.s. en zal starten om 10:00 uur vanaf hotel de Sallandse Heuvelrug.

(foto’s Johan van Benthem).

Kijk hieronder voor de foto’s en teksten van:

Paul van Roekel

Gerwin Rozemuller

en de video van Elnuar

 

 

2 gedachten over “De heetste herfstrit ooit …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s