“De beste koffie van Gelderland”, bij ligfietsclub Mooi Twente toertocht 10.

Nu Sinterklaas en zijn veelkleurige Pieten hun biezen weer hebben gepakt, halen de bikkels onder ons de open ligfietsen uit de schuur, voor alweer de TIENDE Mooi Twente toertocht. Anderen die over een warme en knusse Velomobiel beschikken hoeven hiervoor iets minder hard te zijn, maar toch.

Omdat het winter is en tegenwoordig zowel zomerse als winterse temperaturen in Nederland mogelijk zijn, kiezen we in deze tocht voor zekerheid (wat de koffie aangaat), maar daarover zo meer.

We vertrekken op zaterdag 8 december a.s., even na tienen (eerst koffie, toch?) van Fletcher hotel de Sallandse Heuvelrug en rijden over de prachtige Borkeld, kijken even of de Groene Kruisbossen nog steeds groen zijn en scheren langs de Beuzeberg over de A1 in de richting van De Wippert. Van daaruit gaat het in de richting van kasteel Oolde en rijden we tussen Laren en Harfsen door naar het Twentekanaal en verder in de richting Lochem. We bezoeken daar het oude centrum, waar sinds de zomer van 2011, de Koffieschenkerij van Drikus en Anjo Semmelink is gevestigd. Vakmanschap is meesterschap daar, want ze vielen de laatste jaren geregeld in de prijzen en ook dit jaar weer. Dus laten we ons daar eens goed verrassen, dat is een zekerheid.

Schermafbeelding 2018-11-28 om 17.28.31.png

Na de koffie met gebak rijden we door de ieniemienie buurtschap Exel en voor we het in de gaten hebben zijn we de Schipbeek weer overgestoken en ligt Markelo in ons vizier. Langs Dieka gaat het hobbelend richting de Bovenberg en het Diependaal terug naar De Rijsserberg. De gehele tocht vind je hier. Downloaden van deze route kan via de pagina Tochten 2018.

Welkom in Twente

2 gedachten over ““De beste koffie van Gelderland”, bij ligfietsclub Mooi Twente toertocht 10.”

 1. Tonnie

  Belooft weer een mooie tocht te worden.

  De rekening voor het eerste bakkie koffie mag je naar mij sturen.

  Met vriendelijke groet, Chris Trines

  >

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s