Twente-Achterhoek-Twente 61 kilometer.

Nadat alle feestneuzen en praalwagens weer zijn opgeborgen, wordt het tijd de neuzen van onze ligfietsen weer naar buiten te steken voor de derde toertocht van dit jaar. De eerste twee Mooi Twente toertochten van 2019 gingen oostwaarts, dus wordt het tijd om eens weer naar het westen te rijden.

We vertrekken zaterdag 9 maart om even na 10 uur bij hotel Hof van Twente in Hengevelde. Vooraf is er tijd voor een kopje koffie en daarna moeten we meteen aan de bak, want al binnen tien kilometer duikt de eerste col voor ons op.

Uitzichttoren en informatiepunt Needse berg.

Via de Needseberg gaat het door het leuke plaatsje Gelselaar waar de tijd schijnbaar stil heeft gestaan en maar stil blijft staan. Niet voor ons, want wij rijden meteen door langs het landgoed Verwolde en het rustieke plaatsje Exel (385 inwoners) niet te verwarren met MS Excel, dat iets meer mensen aan zich heeft weten te binden. Na ruim 30 kilometer komt de skyline van Laren in zicht en wordt het tijd voor een welverdiende pauze. We treffen het vandaag want het centrum van Laren kent het een en ander aan horeca. Wij strijken neer in het bekende etablissement Witkamp voor koffie met gebak, een broodje of een lekkere Schuimomelet.

Daarna gaat het verder en rijden we terug naar ons mooie Twente, maar niet voordat we nog even van dicht bij een glimp hebben opgevangen van de TV toren van Markelo.

Door de buitenwijken van Markelo, gaan we via Diepenheim terug naar ons startpunt, hotel Hof van Twente.

De route kun je hier downloaden in .gpx of in RidewithGPS formaat.

Welkom voor deze toertocht bij Mooi Twente. Aanmelden kan via ligfiets.net.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s