Toertocht nummer 13 (zegge: Dertien).

Na een jaar vrolijk ligfietsen door ons mooie Twente, met steevast een vooraankondiging van de toertochten met vermelding van het nummer, was vandaag toertocht nummer 13 aan de beurt. Dertien! Dertien, zo weet ik van heel vroeger, was nogal beladen, doorspekt met bijgeloof en reden voor sommige bijgelovigen om maar gewoon weg te blijven. Dus stond er op de site van de ligfietsclub op geen enkele wijze het nummer 13 vermeld.

De dertiende tocht betekende de eerste verjaardag van de club en wie jarig is trakteert. Daarom werd vanmorgen in Hotel Hof van Twente, begonnen met een gratis kopje koffie. Gebak was er niet bij, want het budget van zo’n jong clubje is natuurlijk beperkt. Het genot was er niet minder om.

De weersvoorspellingen voor zaterdag 9 maart 2019 waren matig tot slecht; Harde wind (ca 30 kilometer per uur) vanuit de Achterhoek en wel 5-6 mm regen. Brrrrr….

Verrassend was het dan ook dat zich vanmorgen niet alleen 4 mannen, gehuld in dikke lagen carbon en glasvezel hadden gemeld aan het startpunt, maar ook twee bikkels zonder omhulling.

Er was daarnaast nog een enthousiasteling naar de start gekomen, die zelfs niet kwam om te fietsen, maar alleen om thee te drinken. Wat mensen er al niet voor over hebben om bij de 1 jarige ligfietsclub aanwezig te zijn. Helaas waren er ook afmeldingen van liggers, die elders in het land hun “verplichtingen” hadden, dan wel met een gewone, maar ook dure fiets over de wadden toerden.

Na het Twents kwartiertje vertrok het gezelschap languit liggend in de richting Achterhoek.

foto Johan van Benthem

Groot respect was er voor de open liggers die zich keurig wisten te handhaven in het peloton, zelfs bij de beklimming van de door de harde wind omgevormde Needse berg tot “Mont Ventoux”. Na dik 30 kilometer was er eindelijk de ravitaillering in Laren, bij de Witkamp.

Na inname van de nodige brandstof werd de terugtocht naar Twente ingezet en werd, met de wind in de rug al ras het Stedeke Diepenheim bereikt. Daar werd ons net voor het openbarsten van de donkere wolkenhemel een gastvrij schuiladres geboden. Terwijl die 6 mm regen in ‘no time’ uit de hemel neerstortte zaten wij gezellig aan een drankje en een hapje en sprongen we onmiddellijk weer in en op onze ligfietsen toen de buien voorbij waren. De laatste paar kilometers reden we samen op tot bijna aan het eindpunt, waarna de wegen van een ieder zich splitsten.

Op zaterdag DERTIEN april a.s. rijden we toertocht 14, vanaf hotel de Zwaan in Delden. We gaan dan rond de dubbelstad die er niet kwam en over het vliegveld dat er niet meer is. Welkom bij Mooi Twente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s