Rondje om Twentestad, een stad die er nooit kwam…

Tientallen jaren is er in het mooie Twente gesteggeld over het samenvoegen van Hengelo, Enschede en delen van Borne tot iets wat zou gaan heten “Twentestad”. Volgens wikipedia begon dit gedoe allemaal al in 1966. Dat het er nooit is gekomen, kan ligfietsclub Mooi Twente niet weerhouden, om er toch een rondje omheen te fietsen. Twentestad of geen Twentestad, wij fietsen er gewoon omheen. De tocht is een mix van stad en land, waarbij we er niet aan ontkomen om een deel door Hengelo, Deurningen en Glanerbrug te rijden, maar zoals altijd overheerst het groen, groener, groenst … in onze tochten en dat is zo aan het begin van de lente een heerlijk gevoel.

We vertrekken zaterdag 13 april a.s. om 10:00 vanaf Hotel de Zwaan in Delden en pauzeren na ongeveer 30 kilometer in Lonneker, bij café Sprakel .

Onderweg maken we een soort tussenlanding op de voormalige vliegbasis Twente, dat deels is omgevormd tot Tech Base en grotendeels eruit ziet als een verlaten en desolaat stuk luchtvaarthistorie. Er staan enkele te slopen vliegtuigen ….

en verder is er ruimte genoeg om prachtig ongestoord rond te kunnen fietsen.

En omdat ze bij “Twente Airport” helemaal niet wisten wat te doen met de ruimte en gebouwen, is er zelfs een “koude oorlog centrum”.

koude oorlog centrum

 

Je moet het maar kunnen bedenken. Hoewel de sfeer van de omgeving bij het regenachtige weer tijdens mijn “werkbezoek” aardig leek op die van een koude en natte oorlog.

 

Vanaf het vliegveld, gaan we naar café Sprakel in Lonneker. Hier is horeca nog, zoals horeca hoort te zijn. Sprakel is open om 8:00 ’s morgens, elke dag van de week!!

 

Lekker op het terras, bij Sprakel in Lonneker.

 

Vanaf Lonneker en via Glanerbrug fietsen we door het Aamsveen, langs de rand van Enschede en het Rutbeek, terug naar waar we vandaan kwamen, stad Delden.

Ligfietsers, welkom in Twente.

Zoals gewoonlijk kun je het bestand van deze toertocht downloaden op onze pagina Toertochten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s