Toertocht 16, we gingen toch niet naar Ommen.

Bij de Rijsserberg (foto Johan van Benthem)

Het lag al een tijdje in de planning: met Mooi Twente IJs eten in Ommen. Maar toen de weersvoorspelling van “krachtige zuiden wind”, werkelijkheid werd, waren we na rijp overleg zo wijs om de route aan te passen.

Met twee open liggers (één Trike en één tweewieler) en vijf Velomobielen, ging de route vanaf hotel de Sallandse Heuvelrug, langs de oostkant van Rijssen en vervolgens richting het prachtige gebied rondom Ypelo. We fietsten langs de Eksosche Aa, de fysieke grens tussen Wierden en Enter. Het was goed sturen geblazen met die wind. Na een korte stop bij de waterwinnerij Dakhorst reden we richting het Twentekanaal om na 30 kilometer via het centrum van Goor te pauzeren bij Grandcafé de Zon.

Er was wat te vieren … en dat was maar goed ook met die regen.

Via ‘de Meen’ ging het daarna richting Lochem, met als toetje het fraaie smalle fietspad langs het Twentekanaal dat door de wind bezaaid lag met takken en …

hier en daar een boompje.

Via het buitengebied van Markelo reden we daarna met de wind in de rug terug naar Rijssen.

Omdat Ommen op het verlanglijstje is blijven staan, hebben we die opnieuw ingepland op zaterdag 10 augustus a.s.. We vertrekken dan weer vanaf hotel de Sallandse Heuvelrug.

Onze volgende tocht op 13 juli a.s. gaat (voor de LOL) naar Zutphen.

We vertrekken dan om 10:00 uur vanaf een nieuwe startlocatie, de Witkamp in Laren. Deze horecagelegenheid is al vanaf 8:00 uur geopend.

Plaats een reactie