MT#057, vanuit Delden om de Dubbelstad.

Ooit in het verre verleden ….

  • waren er concrete plannen om de steden Hengelo en Enschede samen te voegen tot een Twentse dubbelstad, om zo “de concurrentie beter aan te kunnen” met grote steden in het land en daarmee een groter deel van de Haagse centen binnen te kunnen harken,
  • was het vliegveld Twente dagelijks in gebruik voor lijnvluchten naar Amsterdam en vakantievluchten naar het middellandsezeegebied.
  • bestond ligfietsclub Mooi Twente nog niet.

Al deze dingen zijn veranderd en zo maken we met Mooi Twente, een historisch ritje (63 km) vanaf Aparthotel Delden rondom de steden Enschede en Hengelo.

Nabij de steden is het qua verkeer altijd wat drukker, maar we fietsen ook in alle rust door prachtige stukken natuur en passeren de mooiste authentieke boerderijen en landhuizen van Twente.

We pauzeren bij Sprakel in Lonneker, waar ze nog weten hoe horeca moet worden gedaan (gezellig, gastvrij en dagelijks geopend vanaf 9:00 uur !!). Na de pauze maken we een ommetje over de vliegbasis Twente en gaan dan terug richting Delden. We vertrekken om 10 uur, na de koffie. Hopelijk tot zaterdag 19 november in Delden.

De route staat zoals gewoonlijk weer voor je klaar op de pagina “Tochten -eind 2022”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s