De tel kwijt, zeg maar MT#078

Na opnieuw een prachtig lang weekend Limburg, met de inmiddels razend populaire Grenslandtour, kunnen we weer in of op de fiets in ons eigen mooie Twente. De tocht (was het nou #78, #79 of nog iets anders) vertrekt vanuit Hengevelde, hotel Hof van Twente om 10 uur.

De bedoeling was om een groot deel langs de Regge te fietsen en te pauzeren bij landgoed Rheins in Enter. Dat pauzeren blijft staan, maar de route heb ik moeten aanpassen. De bermen langs de smalle en bochtige fietspaden zij zo hoog begroeid en de aantallen fietsers zo groot, dat het te gevaarlijk is om deze nu te rijden. Maar niet getreurd, ook de nieuwe route is een fraaie en speciaal voor Johan beklimmen we de Needseberg via de steile zijde en genieten we daarna van een heerlijke lange afdaling. Via Gelselaar, Diepenheim en Goor gaat het dan naar het Rheins. Na 36 kilometer is er koffie …..

De terugtocht gaat langs het Twentekanaal en Bentelo, terug naar ons terrasje bij hotel Hof van Twente. Welkom bij Mooi Twente. De definitieve route is nu terug te vinden op de pagina “Tochten 2024”, waarvan die kan worden gedownload.

Plaats een reactie