Onze club

Wie op de site van ligfiets.net kijkt, ziet onmiddellijk de rijk gevulde agenda met evenementen (vooral toertochten), die worden georganiseerd door een groot aantal clubs in heel Nederland. Uit eigen ervaring weten wij, dat als je éénmaal deelneemt aan dit soort tochten, de kans op besmetting met het ligfiets-virus erg hoog is. Oftewel, als je er eenmaal aan begint, wil je er niet meer mee stoppen. En dat ervaren we als zeer positief in een tijd, waarin we allemaal volop keuze hebben uit activiteiten die we kunnen en / of moeten doen.
Ligfietsclub Mooi Twente is een initiatief van Twentse ligfietsers voor ligfietsers. De club organiseert maandelijks toertochten voor berijders van alle soorten ligfietsen, door het  mooie Twentse landschap.
Twente
Elke tweede zaterdag van de maand om 10:00 uur verzamelen we ons vanaf een afgesproken en op deze site gepubliceerd startpunt en rijden een tocht van ca 50 km in een rustig tempo.
Op de pagina tochten staan de komende ritten vermeld en voor zover bekend ook de .gpx bestanden om alvast van te voren te downloaden.
Het gaat om plezier en gezelligheid. Iedere ligfietser uit Twente en natuurlijk ook van daarbuiten, is van harte welkom.
Deelname is gratis en de eventuele kosten onderweg zijn voor iedereen afzonderlijk (hoewel er ook wel eens wordt getrakteerd).
Onderweg is er een stop voor koffie met wat lekkers. Elk van onze ritten heeft een eigen specifiek thema, dat te maken heeft met een persoon, gebied, stad of dorp in Twente.  Aanmelden is gewenst via de site van Ligfiets.net.
Zoek daar de betreffende tocht waaraan je wilt deelnemen en schrijf je in.
De verschillende startpunten zijn:
  • Bornerbroek, Sint Stefanuskerk vanaf de parkeerplaats (Bornsestraat 38),
  • Markelo, café de Poppe (Holterweg 23), café open vanaf 10:00 uur
  • Delden, café de Zwaan (Langestraat 2), café open vanaf 8:00 uur
 Kijk dus goed, vanwaar de tocht gaat starten.
Welkom bij Mooi Twente.