Onze club

Wie op de site van ligfiets.net kijkt, ziet onmiddellijk de rijk gevulde agenda met evenementen (vooral toertochten), die worden georganiseerd door een groot aantal clubs in heel Nederland. Uit eigen ervaring weten wij, dat als je éénmaal deelneemt aan dit soort tochten, de kans op besmetting met het ligfiets-virus erg hoog is. Oftewel, als je er eenmaal aan begint, wil je er niet meer mee stoppen. En dat ervaren we als zeer positief in een tijd, waarin we allemaal volop keuze hebben uit activiteiten die we kunnen en / of moeten doen.
Ligfietsclub Mooi Twente is een initiatief van Twentse ligfietsers voor ligfietsers. De club organiseert maandelijks toertochten voor berijders van alle soorten ligfietsen, door het  mooie Twentse landschap.
IMG_0183.jpeg
Elke derde zaterdag van de maand om 10:00 uur vertrekken we ons vanaf een afgesproken en op deze site gepubliceerd startpunt en rijden een tocht van ca 60 km in een rustig tempo. Vooraf is er gelegenheid om samen een kop koffie e.d. te drinken.
Op de pagina tochten staan de ritten vermeld, zoals we die tot nu toe hebben verreden en de komende tocht voor zover bekend met de .gpx bestanden om te kunnen downloaden.
Het gaat om plezier en gezelligheid. Iedere ligfietser uit Twente en natuurlijk ook van daarbuiten, is van harte welkom. Sinds onze start in het voorjaar van 2018 hebben we al menige ligger uit andere delen van het land mogen ontvangen, al dan niet tijdens hun vakantie in Twente.
Deelname is gratis en de eventuele kosten onderweg zijn voor iedereen afzonderlijk (hoewel er ook wel eens wordt getrakteerd).
Onderweg is er een stop voor koffie met wat lekkers. Veel van onze ritten hebben een eigen specifiek thema, dat te maken heeft met een persoon, gebied, stad of dorp in Twente.  Aanmelden is gewenst via de site van Ligfiets.net.
Zoek daar de betreffende tocht waaraan je wilt deelnemen en schrijf je in.
We hebben verschillende startpunten gekozen, om meer keuze te hebben waarheen onze routes ons zullen leiden.
Onze startlocaties zijn o.a.:
 Kijk dus goed, vanwaar de tocht gaat starten.
Welkom bij Mooi Twente.