De toertocht om de Sallandse Heuvelrug

Op zaterdag 12 mei werd al weer voor de derde keer een toertocht door Mooi Twente georganiseerd. Dit keer een rondje om de Sallandse heuvelrug.

Ondanks dat er in ieder geval één ligger was verhinderd vanwege het grenslandtreffen was de opkomst uiteindelijk toch nog 4 liggers: 2 open tweewielers en 2 VM’en.

Deze keer hadden we ook een ander startpunt wat voor sommige deelnemers een verbetering was en voor anderen weer iets verder van huis. We vertrokken met een kleine vertraging vanaf restaurant de Poppe aan de A1 bij de afslag Markelo in de hoop dat er toch nog een extra ligger zou aansluiten.

Na vertrek zat dankzij het fantastische weer het tempo er gelijk al goed in. Er was weinig wind en de temperatuur was ook prima.

Wij fietsen de route om de Sallandse heuvelrug met de wijzers van de klok mee. Het landschap was prachtig vooral aan de westkant van de heuvelrug was het mooi en rustig. Het was ook erg gezellig onderweg en  we kletsten er lekker op los. Daardoor werd er wat minder op de route gelet en moesten we soms een stukje terug om de route weer op te pakken. Vlak voor het beklimmen van de heuvelrug stopten we voor de zekerheid even bij een weiland waar een schaap half op haar zij en half op haar rug lag. Het schaap kon niet goed overeind komen en spartelde wild met haar poten. Net toen we dachten het schaap te gaan helpen kon ze toch weer overeind komen. Na dit voorvalletje werd de tocht weer vervolgd en werd de heuvelrug bedwongen. Vlak na de afdaling kwamen we in het centrum van Hellendoorn uit waar we heerlijk op het terras hebben gezeten en genoten van de koffie met appeltaart en slagroom natuurlijk. De koffie was goed, de slagroom ook maar de appeltaart vonden we wat minder.

48ab314a-9ef2-49e9-b0ab-3bfd50456685

(foto Johan van Benthem)

Na het nuttigen van een tweede kop koffie zijn we begonnen aan het tweede deel van de tocht. Het tweede deel ging vooral door de bebouwde kom van Hellendoorn en aansluitend door Nijverdal. Dit was wat minder fijn fietsen maar het was niet anders. Na Nijverdal fietsten we weer door het mooie open landschap en deels door het bos.

Om ongeveer half twee waren we weer terug op startpunt (ruim op tijd dus). Nadat we nog even nagepraat hebben ging iedereen weer naar huis. Later op de middag was een deel van onze route nog op TV Oost te zien omdat de Ronde van Overijssel verreden werd en voor een klein deel dezelfde route reed als Mooi Twente. Al met al was het een mooie fietstocht.

(tekst Bert Hardeman)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s