Voor kunst en koffie naar Ootmarsum

(Update 5 sept. 2018) De route voor a.s. zaterdag is wat aangepast. Omdat er in en rond Hengelo flink aan de weg getimmerd wordt, zijn enkele (van onze) wegen afgesloten. De nieuwe route vind je op onze pagina “tochten 2018”.

Op 8 september vertrekken we om 10 uur vanaf hotel de Zwaan in Delden voor toertocht no 7 naar Ootmarsum. Via de Bornsestraat, door de bossen van Twickel, rijden we naar Borne en daarna door naar Saasveld en het Stift bij Weerselo.

Schermafbeelding 2018-07-30 om 20.59.15.png

 

In de buurt van Groot Agelo beginnen de beenspieren te kriebelen en zien we het prachtig glooiende landschap, rondom Ootmarsum zich voor ons ontvouwen.

Schermafbeelding 2018-07-30 om 21.06.38.png

Even door bijten en door trappen en na 25 kilometer staan we midden in het oude stadje bij restaurant ’t Pläske voor een lekkere kop koffie etc. etc. etc..

Schermafbeelding 2018-07-30 om 21.07.41.png

Voor de liefhebber is er even tijd om een kijkje te nemen in het prachtige centrum. Er zijn vele winkels, terrasjes, maar ook exposities van verschillende kunstenaars, zoals Ton Schulten. Er is vast geen tijd genoeg want Ootmarsum is razend gezellig en levendig. Onze tijd op die zaterdagmiddag is beperkt, maar het goede nieuws is; Ootmarsum blijft levendig en gezellig, dus kom gerust nog eens terug (en neem je vrienden mee). Wij rijden terug naar Delden, langs Albergen en door Zenderen. Net voor we ‘thuis’ zijn glippen we nog even langs de Noordmolen van kasteel Twickel en als je nog wat voor thuis mee wilt nemen, dan is er in de winkel van kasteel Twickel vast iets te vinden.  Teruggekomen bij hotel de Zwaan is er het gezellige terras om nog even na te kletsen. Wil je alvast een kijkje op de routekaart, kijk dan hier. De route downloaden kan ook alvast vanaf onze routepagina.

We zien je graag op zaterdag 8 september. Aanmelden is gewenst, via de site van Ligfiets.net en zie je ook wie er mee gaan.

 

Een gedachte over “Voor kunst en koffie naar Ootmarsum”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s