De bekenroute naar Nijverdal.

Op zaterdag 11 augustus reden we de bekenroute vanaf hotel de Zwaan in Delden. Aangekomen bij de Zwaan zat er al een hele groep op het terras aan de koffie. Met 10 rijders totaal,  afkomstig uit Twente, maar ook uit Dieren, Apeldoorn en Roermond  (5 velomobielen, 1 trike en vier tweewielers) vertrokken we in noordwestelijke richting op zoek naar de door Bert beloofde “prachtige beken”.
We waren benieuwd of er na de zinderende hitte van de afgelopen maand nog iets van water in de beken over was. Bij aankomst aan het Twentekanaal, “de eerste beek” waren we gerustgesteld. Water zat en zo zou het onderweg ook blijven. De prachtige route leidde ons langs landgoed het Rheims bij Enter, waarna we over de uitstekende fietspaden langs de boven- en midden Regge en langs wijngaard Baan, (via het tunneltje in Rectum 😀), in de richting Notter, Rijssen en Zuna reden.

SDC11446.jpg

Daar pakten we de Regge weer op richting Nijverdal, alwaar er bij Grand café Toi Toi voor sommigen een heerlijke kop koffie met appeltaart en voor anderen een lekker broodje klaar stond.

DSCN1030.jpg

 

Intussen vergaapte zich menig Nijverdaller aan de prachtige lig-mobielen naast het terras. Het tweede deel van de route ging onbedoeld tussen het winkelend publiek door en midden over de weekmarkt in Nijverdal, met veelal leuke reacties, en vervolgens door bosrijk gebied terug naar het tunneltje van Rectum.

 

SDC11453.jpg

We maakten een stop bij de mooiste plek van de tocht, het natuurgebied Dakhorst in Wierden.

 

IMG_1719.jpg

 

IMG_1716.jpg

IMG_1717.jpg

c1ea46f9-9f4b-4fd3-9610-bf47cd74a85f.jpg

SDC11452.jpg

Daarna ging het richting Bornerbroek en langs de laatste waterstroom, de Twickelervaart naar het landgoed.

7faa9bf8-155f-4c9c-bb39-e736f41ee16b.jpg

Bij het kasteel stond “de fotograaf” klaar om de groep van de dag (zonder Paul, die vanuit Nijverdal koers zette naar Dieren) voor de poort vast te leggen op de gevoelige plaat.

IMG_1680.jpg

DSCN1054.jpgNa nog een afzakkertje op het terras van de Zwaan is een ieder weer zijn eigen weg gegaan. Graag tot de volgende tocht op zaterdag 8 september a.s.,  weer vanaf de Zwaan in Delden en dan met als thema “kunst en koffie in Ootmarsum”.

En …. heb je de route gemist en wil je ‘m alsnog rijden, haal ‘m gerust op van onze tochten-pagina.

foto’s Joop Borgonje, Chris Trines, Gerwin Rozemuller en Johan van Benthem.

Bekijk hier de FB post en het YT filmpje van Chris Trines en de fotopagina van Gerwin Rozemuller

4 gedachten over “De bekenroute naar Nijverdal.”

 1. Heb ik toch nog een mooi stukje gemist terwijl ik al weer onderweg was naar ….. Dieren ;-). Jammer dat ik de volgende tocht ga missen, ik fiets dan ergens anders.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha, Ha. Ja Paul, Dieren en Doesburg werden in mijn jeugd altijd in één adem genoemd als ik met mijn vader en moeder in de DAF55 mee mocht naar Oosterbeek op bezoek bij mijn oudste zus. 😬

   Like

  2. Achteraf Paul bedenk ik me dat de èchte reden voor de vergissing is, dat ik nog nooit ter plekke was voor zo’n heerlijke Paulaner.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s